А ПОСЛЕ – ИЗЯЖТЕ ИГРАЧКИТЕ


Вкусни играчки за елха – вашето допълнение към празниците


Коледа е любимото време от годината за много хора. Не зарази подаръците, а заради онази неповторима атмосфера и празничност, които ни заобикалят. Едно от нещата, без които Коледа не би била толкова прекрасна, е приготвянето на сладки. За радост на децата, никога не липсват курабийки, но и винаги търсим някаква нова идея. Разбира се, и украсата е важна. Тя допълва уюта и прави дните по-различни. Всяка година се вадят големите кутии с Коледни играчки, купуват се нови… Но защо да не ги обединим – играчките и сладкишите? Не е трудно, по-скоро е занимателно.

ИДЕЯНАПРАВЕТЕ СИ СЛАДКИ ИГРАЧКИ ЗА ЕЛХА 

Можете да си купите от готовите блатове за торти и сладкиши, които
продават по магазините, или сами да си направите. Бисквитите също вършат работа, особено, ако са слепени с крем. Използвайте любимата си рецепта за кекс, мъфини или торта, формата не е важна, важен е само вкусът. Изпечете, оставете да изстине и с помощта на блендер направете всичко на трохи. После ги смесете с малко чисто масло, то ще направи тестото лепкаво и ще помогне да постигнете исканата от вас форма, а после ще я стегне.

Сега започва интересното. Оформете топки – толкова големи, колкото големи искате да бъдат вашите елхови играчки. Разбира се, вътре можете да сложите „допълнение“ по ваш вкус – ядки, стафиди, кръгъл бонбон, но може и да разчитате само на вкуса от вашето тесто с масло. Направете и капаче – мястото, където закачаме играчките, и го закрепете. Ще е много по-лесно, ако за него разполагате с малко фондан. Но дори и шоколадова бонбона с подходяща форма върши работа. Оставете топките в хладилника за кратко, за да стегне маслото.

Следва декорирането. Отново разноцветен сладкарски фондан е едно добро решение да покриете топките. Можете да го направите и с разтопен шоколад. По-добре е да се снабдите с повечко бял шоколад, част от който да оцветите със сладкарска боя. Развихрете въображението си. Използвайте дребни бонбони, захарни звездички и перлички, айсинг, всичко, каквото се сетите, за да доукрасите и направите неповторими и вкусни Коледни топки.


Lightinthebox.com INT

Коментари